„Zrównoważony rozwój przeciw marnowaniu żywności”

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

W dniu 20 listopada 2017 w LO w Sędziszowie Młp. przedstawiciele kl. Ic i Id pod opieką nauczyciela geografii pani prof. Iwony Flis przedstawili prezentację na temat problemu marnowania żywności w Polsce i w świecie. Uczniowie  zaprezentowali statystyki i fakty jak również ciekawe pomysły radzenia sobie z tym problemem. (Materiały z prezentacji dostępne będą dla zainteresowanych w najbliższym numerze szkolnej gazety LOKomitywa) Podsumowaniem wykładu był quiz dla wszystkich klas pierwszych na temat zrównoważonego rozwoju, w którym zwyciężyła klasa Ic. Następnie koordynator projektu Erasmus+, pani prof. Aldona Homa przedstawiła społeczności szkolnej sylwetki pozostałych koordynatorów i szkoły partnerskie  oraz opowiedziała o współpracy międzynarodowej szkoły w ubiegłych latach. Ostatnim etapem spotkania było rozstrzygnięcie szkolnego etapu konkursu na logo projektu „Zrównoważony rozwój przeciw marnowaniu żywności”. Spośród licznych ciekawych pomysłów zwyciężyła praca uczennicy kl. IId Kingi Siempińskiej. Gratulujemy!

Czytany 959 razy